Kultur på Hjul i Laurbjerg

Interesserede borgere trodsede lørdag den 9. maj regn og rusk, da de mødte op til Kultur på Hjul i Laurbjerg.

Programmet stod på både byvandring, kunstworkshop, fernisering og koncert. Så der var masser af oplevelser at hente for både lokalbefolkning og for oplandet.

30 personer i alderen 5-80 år deltog i byvandringen, som blev afviklet af byvandrer og formidler Pernille Stentoft.  

På vandringen kunne deltagerne blandt andet høre:

  • At kirken er 900 år gammel og rummer både en mumificeret præst og en ung kvinde i en rød kjole
  • At skolelæreren i gamle dage kunne finde på at slå elevernes fingre til blods
  • At byen voksede, da jernbanen blev etableret
  • At Fru Larsens flæskesvær er de rene kunstværker

Dagens store udfordring var workshoppen, som tog udgangspunkt i et krakkort over byen, hvorefter deltagerne med en form for linoleumstryk kreerede deres version af byen – med udgangspunkt i deres egne steder eller ønskesteder.

Musiker Anders Graae har sat tekst og melodi til byen, som nu har fået sin helt egen sang baseret på input fra byens borgere. Sangen blev uropført i til arrangementets sidste del, som var åben for alle interesserede, hvor der var fernisering, kaffe og kage – og hvor publikum i bonus fik en minikoncert med Anders.

Med Kultur på Hjul har deltagerne opdaget eller genopdaget den by, de bor i, ved at se, lytte, smage og lugte. Alle havde en fornøjelig dag med gode oplevelser. En deltager skrev:

”Fantastisk oplevelse at være turist i egen by. Helt unikt at høre Pernille [Stentoft] fortælle. Det blev gjort med en evne, begejstring og engagement, som jeg tror, ville begejstre enhver. Super arrangement.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *