KULTUR PÅ HJUL I ØDUM

Lørdag den 20. juni besøgte Kultur på Hjul Ødum. En dag med både spændende historier, kreative tanker og god musik.

Det samlede program bestod af byvandring, kunstworkshop, fernisering og koncert og gav masser af oplevelser for deltagerne. Også de ”gamle” byboere fik ny viden om deres by.

Vandringen, som blev afviklet af byvandrer og formidler Pernille Stentoft, gav indblik i Ødum før og nu, havevandring, et kig til det gamle Kelmer-hus fra dengang den offentlige administration i sandhed var decentral, Massey-Ferguson-udstilling, jordbærsmagning og køretur i hestetrukket karet.

Deltagerne stiftede også bekendtskab med hr. Mørup, som var Ødum og Nørrejyllands Bernini. I hvert fald var han bygherre, arkitekt og ingeniør på en lang række op- og tilbygninger i det Nørrejyske – bl.a. det gamle rådhus i Randers, Århus Katedralskole og Bidstrup Gods. Privat boede han i Ødum – et fantastisk knudepunkt for hans mange opgaver.

På den efterfølgende kunstworkshop tog deltagerne H. C. Andersens arv til sig og gav sig i kast med at tegne det sete. Opgaven blev tilgået med imponerende engagement og mesterligt dirigeret af billedkunstner Jens Rune Gissel, som stod for workshoppen. Tegningerne udstilles i en periode i Ødums Forsamlingshus.

Musiker Anders Graae har sat tekst og melodi til byen, som nu har fået sin helt egen sang baseret på input fra byens borgere. Sangen blev uropført som en pragtfuld afslutning på arrangementet som en del af en minikoncert med Anders.

Med Kultur på Hjul har deltagerne opdaget eller genopdaget den by, de bor i, ved at se, lytte, smage og lugte. Og utroligt nok i en lille by med 350 indbyggere, så man kan alligevel møde nye mennesker ved denne type af arrangementer. Og som en deltager udtalte:

”Ødum er blevet 3 gange større for mig med denne vandring!”

Der bliver produceret en kortfilm om dagen i Ødum af fotograf Preben Stentoft og der bliver adgang til Ødum-sangens tekst og akkorder. Kultur på Hjul kører nu videre i Kulturring Østjylland med næste stop i Hollandsbjerg i Norddjurs. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *