Opsætning af Terezíns ildfluer

Terezins ildfluer

100 dygtige skoleelever fra Hadbjerg skole deltog i foråret i en teaterhistorisk begivenhed – en genopførelse af musicalen “Terezíns Ildfluer”.

På mange måder er opsætningen bemærkelsesværdig. Stykket var et resultat af et større samarbejde mellem borgerforeninger i Hadbjerg, Selling og Ødum, menighedsrådet i området, HØST IF og Hadbjerg Skole. Samarbejdspartnerne formåede at få rejst godt en kvart million kroner til opsætningen, hvoraf Landsbyrådet bevilgede 65.600 kr til stykket, hvor både professionelle skuespillere og skolebørn indtog scenen.

Stykket tiltrak sig ikke mindst opmærksomhed, fordi “Terezíns ildfluer” bærer på en særdeles tragisk historie. Stykket stammer fra koncentrationslejren Theresienstadt, hvor lejrens børn udgjorde skuespillerne i den forfærdelige ramme. Genopførelsen, der havde premiere den 23. april i år,  er den første siden  1945.

Genopførelsen blev en meget stor succes, hvor blandt andet den daværende forsvarsminister, Nicolai Wammen, den tjekkiske ambassadør og en overlevende fra Theresienstadt sad på tilskuerpladserne.

Her kan du se og læse mere om børnenes forberedelser til den store opsætning. Ligeledes kan du høre et interview med tovholderen på projektet, Elisabeth Clark.

På Favrskov.dk kan du ligeledes se nogle meget rørende billeder fra den store premiereaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *